Darmowa dostawa od 199 zł

14 dni na zwrot

Produkty selekcjonowane przez mamę i kosmetologa.

Wysoka jakość! Produkt selekcjonowany przez kosmetologa.

Krem BX wygładzająco – ujędrniający

 logo

✓ Krem o lekkiej konsystencji.
✓ Wygładza i ujędrnia skórę twarzy.
✓ Dobry krem na pierwsze zmarszczki.
✓ Do stosowania na noc i na dzień.
✓ Do każdego typu cery.
✓ Szybko się wchłania.

159,00 

Cena jednostkowa: 530 zł / 100 ml

Produkt selekcjonowany przez mamę i kosmetologa

Dostawa w Polsce. Za darmo dla zamówień od 199 zł

Wysyłamy z Paczkomaty 24/7, Kurier InPost (Pon-Pt)

Płać jak lubisz. BLIK, szybki przelew lub tradycyjny, przy odbiorze

SKU: 5903133160977

Potrzebujesz pomocy?
Odezwij się.

Jestem Marta, jestem kosmetologiem i służę pomocą w doborze kosmetyków dla Ciebie lub Twoich bliskich.

Opis

Krem BX wygładzająco ujędrniający

Lekki krem BX wygłądzająco – ujędrniający

Purite krem wygładzająco – ujędrniający BX, 30ml

Krem BX o lekkiej konsystencji, na bazie hydrolatu z róży damasceńskiej, oparty na naturalnym, roślinnym „botoksie”, czyli wyciągu ze Spilanthes Acmella (akmelia, zwana też „jeżówką elektryczną” czy „ziołową botuliną”). W połączeniu z olejem konopnym, olejem z opuncji figowej i olejem cacay oraz naturalnym olejkiem eterycznym z jaśminu i kadzidłowca, daje natychmiastowy efekt liftingu, który wnika w skórę i utrzymuje się przy systematycznym stosowaniu.

Akmelia znana jest w różnych częściach świata w medycynie ludowej jako roślina uśmierzająca ból, antyseptyczna, działająca jak środek miejscowo odcinający odczucie bólu. Właściwości liftingujące akmelii odkryte zostały stosunkowo niedawno, ale okazały się na tyle spektakularne, że akmelia została okrzyknięta „roślinnym botoksem”.

Krem BX można stosować na noc i na dzień; polecany do każdego typu cery, szczególnie wymagającej ujędrnienia, odmłodzenia lub zapobiegawczo przeciwdziałania oznakom starzenia (wiek: 25+).

Opisy składników:

Ekologiczny hydrolat z róży damasceńskiej ma właściwości wiązania wody w skórze, chroniąc przed przesuszeniem; zmiękcza skórę. Doskonale nadaje się do pielęgnacji antystarzeniowej i przeciwzmarszczkowej. Sprzyja także ładnej opaleniźnie. Zapach róż ma dobroczynny wpływ na stan emocjonalny człowieka – działa przeciwdepresyjnie, kojąco, a nawet zaliczany jest do afrodyzjaków.

Olej cacay jest bogaty w witaminę F, tokoferole i naturalny retinol, którego zawiera trzykrotnie więcej niż olej z dzikiej róży. Wyróżnia się wysokim stężeniem przeciwutleniaczy i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Charakteryzuje się bardzo dobrymi zdolnościami penetracyjnymi i łatwo wnika w skórę. Jest lekki i nie pozostawia uczucia tłustości. Odkrycie niezwykłych właściwości anti-aging oleju cacay spowodowało korzystne zmiany w gospodarowaniu drzewostanem Kolumbii, skąd pochodzi. Dotychczas masowo wycinane drzewa na opał i paszę pozostawiono nienaruszone, aby pozyskiwać jedynie ich owoce.

Olej z opuncji figowej to najdroższy lub jeden z najdroższych olejów na rynku. Podobnie jak akmelia, nosi miano „roślinnego botoksu”, ze względu na właściwości przeciwstarzeniowe. Redukuje zmarszczki, wygładza, ujędrnia skórę. Wyróżnia się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych (ponad 80%), w tym ponad 60% kwasu linolowego. Wysoki poziom witaminy E w postaci kompleksu tokoferoli zapewnia dużą aktywność przeciwutleniającą. Na dobroczynne działanie oleju ma także wpływ szeroka gama fitosteroli, które są odpowiednikiem steroli obecnych w skórze. Nierafinowany olej z opuncji zawiera także specyficzne substancje, tzw. białka szoku termicznego. To dzięki nim opuncja może przetrwać w skrajnie niekorzystnych warunkach klimatycznych, w wysokiej temperaturze i przy ograniczonej dostępności wody. Natomiast na skórę oddziałuje jak eliksir młodości, aktywując funkcje życiowe komórek, które z wiekiem ulegają zahamowaniu. W efekcie poprawia się struktura i wygląd skóry. Skóra jest odporniejsza na czynniki szkodliwe, promieniowanie UV, wolne rodniki i łatwiej się regeneruje.

Olej z dzikiej róży (nierafinowany) charakteryzuje się bardzo ładną, pomarańczową barwą. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, antyoksydanty, witaminy i minerały. Dobrze rozprowadza się na skórze, szybko się wchłania. Wykazuje wszechstronne, pozytywne działanie na skórę, posiada właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne, ściągające, nawilżające. Olej z dzikiej róży jest często określany jako „olej młodości”.
Bardzo dobrze chroni przed wolnymi rodnikami, poprawia elastyczność skóry, regeneruje komórki, spowalnia procesy starzenia, zmniejsza powstawanie zmarszczek i redukuje blizny. Ponadto zawiera witaminę C, która chroni skórę przed wolnymi rodnikami, GLA oraz wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych – linolowego (ok. 47%) i linolenowego, działających regenerująco i przyspieszających gojenie.

Wyciąg z akmelii ze względu na efekt wygładzania zmarszczek poprzez zmniejszanie napięcia mięśni, Spilanthes Acmella nazywany bywa „roślinnym botoksem”. Jednak stosowanie go pozbawione jest efektów ubocznych, jakie wywołuje ten szkodliwy syntetyk. Działanie przeciwzmarszczkowe Akmelii to także efekt stymulującego wpływu na fibroblasty, pobudzającego je do produkcji kolagenu i elastyny.

Traganek błoniasty zawiera wiele substancji aktywnych – wylicza się ich aż 126. Najistotniejsze spośród nich to flawonoidy, saponiny oraz polisacharydy, a najciekawszy spośród związków aktywnych, Astraglozyd IV, przenikając do skóry, hamuje powstawanie enzymów przyczyniających się do postępu procesu starzenia. Zwiększa też ilość naczyń krwionośnych oraz syntezę kolagenu – włókien, które odpowiadają za młody wygląd skóry. Przyspiesza gojenie się ran, zmniejsza widoczność blizn.

Skwalan z oliwy ma naturalne powinowactwo do skóry i działa jak naturalny środek zmiękczający i łagodzący. Jest prekursorem produkcji istotnych lipidów i kluczowym elementem w utrzymaniu młodej skóry. Zwalcza powstawanie zmarszczek, stymuluje odbudowę zdrowych komórek skóry, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry. Skwalan naturalnie występuje w ludzkiej skórze. Jest integralną częścią łańcucha syntezy cholesterolu w poszczególnych komórkach, bierze udział w produkcji hormonów i witaminy D, stymuluje aktywność makrofagów i komórek układu odpornościowego, wspomaga usuwanie toksyn rozpuszczalnych w tłuszczach. Jest niezbędnym komponentem bariery ochronnej skóry, w tym przed działaniem wolnych rodników i promieniowaniem UV. Z wiekiem jego zawartość w skórze spada.

Olej cbd- olej konopny jest w ścisłej czołówce olejów pod względem właściwości pielęgnacyjnych. Wynika to z jego składu: w niemal 80% składa się on z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), szczególnie kwasu linolowego z grupy kwasów tłuszczowych omega-6 i kwasu linolenowego z grupy omega-3. W dodatku mają one idealne względem siebie proporcje. Stosunek kwasów omega-6 do omega-3 wynosi 3: 1 i jest idealny dla prawidłowego metabolizmu lipidów. W oleju konopnym są też inne kwasy: oleinowy, palmitynowy, gamma-linolenowy, a także proteiny, aminokwasy, karoten, minerały, witaminy (witamina A, witamina D, witamina E i witamina K), fitosterole, fosfolipidy.

Olejek eteryczny z jaśminu ma właściwości uspokajające i rozluźniające napięcie mięśni. Jest słynnym afrodyzjakiem. Używany do tworzenia perfum od czasów starożytnego Rzymu. Jego szerokie zastosowanie w kosmetyce, poza walorami zapachowymi, wynika z faktu, że ma skład podobny do naturalnej wydzieliny skóry, czyli sebum, i dlatego jest przez nią dobrze tolerowany. Olejek jaśminowy poprawia ponadto cyrkulację krwi i opóźnia starzenie się skóry.

Olejek eteryczny z kadzidłowca cartera posiada słodki, ciepły, balsamiczny aromat, który podnosi na duchu, tworzy pozytywne nastawienie do samego siebie i otoczenia, wzmacnia wewnętrzną harmonię oraz pomaga przezwyciężyć stres i desperację. Nazwa Frankincense pochodzi ze średniowiecznej Francji i oznacza „prawdziwe kadzidło, balsamiczny zapach”. Na bliskim wschodzie od tysięcy lat  używa się go jako świętego olejku namaszczającego. Dzisiejsi badacze odkryli, że posiada niezwykle wysoką zawartość półtoraterpenów, które pomagają stymulować podwzgórze, szyszynkę, przysadkę mózgową i system limbiczny mózgu. Jest używany w szpitalach na terenie Ameryki i Europy i stał się przedmiotem wnikliwych badań. Jest cennym składnikiem produktów pielęgnacyjnych do skóry starzejącej się i suchej.

Właściwości

  • Hydrolat z Róży Damasceńskiej: Nawilża i odświeża skórę.
  • Spilanthes Acmella (Akamelia): Znana jako „roślinny botoks”, zapewnia efekt liftingujący.
  • Olej Konopny, z Opuncji Figowej i Cacay: Odżywiają, regenerują i ujędrniają skórę.
  • Naturalny Olejek z Jaśminu i Kadzidłowca: Poprawia elastyczność skóry i działa relaksująco.
  • Lekka Konsystencja: Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy.

Nasz krem to idealne połączenie tradycyjnej wiedzy roślinnej z nowoczesnymi osiągnięciami w dziedzinie pielęgnacji skóry. Stworzony z myślą o potrzebach wymagającej skóry, łączy on w sobie najlepsze z natury, aby zapewnić Ci widoczne efekty odmłodzenia i ujędrnienia.

Skład

Ekologiczny hydrolat z róży damasceńskiej, emulgator roślinny*, oleje: cacay, z opuncji figowej, z dzikiej róży; wyciąg z akmelii, traganek błoniasty, skwalan z oliwy, olej cbd, eco-konserwant*, olejek eteryczny z jaśminu i kadzidłowca Cartera

Więcej informacji o produkcie

Odkryj sekrety natury zamknięte w naszym kremie nawilżającym, który łączy delikatną konsystencję z potężnym działaniem naturalnego „botoksu” roślinnego. Bazując na hydrolacie z róży damasceńskiej i innowacyjnym ekstrakcie ze Spilanthes Acmella, znanej jako „akmelia” czy „ziołowa botulina”, nasz krem zapewnia spektakularne efekty liftingujące. Połączenie z olejami konopnym, z opuncji figowej i cacay, wzbogacone o naturalny olejek eteryczny z jaśminu i kadzidłowca, sprawia, że skóra staje się jędrna, odżywiona i młodsza w wyglądzie.

Dołącz do listy oczekujących Zostaw poniżej swój adres e-mail. Poinformujemy Cię, gdy produkt pojawi się w magazynie.